Hurra for 17. mai!

Hurra for 17. mai!

Gratulerer med dagen, Norge! Foto: Rebecca Bjerga

Da er det tid for tradisjonen med samling i bygd og by. Det skal marsjeres i tog, kaste på ringer, piler og hestesko. Kanskje det skal springes om kapp i forskjellige grader av 60 meter (heima hjå meg er 60 meter kanskje 40).

Det er Norge sin gebursdag. Og det var tillitsvalgte som samlet seg på Eidsvoll for å skrive Norges grunnlov. Da blei landet vårt selvstendig og fikk folkestyre gjennom demokrati.

Dette bygger vi videre på, tillitsvalgte som kvar dag gjør den jobben som dei gjorde i 1814, er talspersoner for andre og fremmer andres utfordringer og rettigheter.

Samtidig er det et urolig Europa med konflikt i Ukraina som pågår fremdeles. Og det er ein eskalert konflikt i Midtøsten som er skadeilden for alle parter. 

Krig fører ikkje noe godt med seg.

17. mai skal feires uansett om det er på den lokale skole/samfunnshus eller i byen. Is, brus og kanskje rømmegraut med spekemat hører til på denne dagen. Ikkje minst ein dag der barna får et forhold til nasjonaldagen.

Samtidig er det noen av oss som går på jobb og sørger for denne velferden som Norge har vert så heldig å få. Dere som drifter anlegg i olje- og gasssektoren og som er stolte SAFE-medlemmer, en ekstra tanke til dere.

Så nyt dagen. Tenk over vårt flotte land, der ytringsfriheten er sterk, og grunnloven står seg den dag i dag. 

Ha ein fantastisk 17. mai og hev vårt stolte flagg. 

Raymond